Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Anglia - Tara Galilor - Irlanda - Scotia


Descriere

Durata: 1 zi, fara cazare

Anglia - Tara
Galilor - Irlanda - Scotia


sau
Cu fanfara  militara regala pe urmele monstrului din Loch Ness

Dover - Canterbury  - Londra - Windsor - Stonehenge - Cardiff - Aberystwyth- Stratford upon Avon - Liverpool - Lake District - Glasgow - Loch Ness - Stirling - Perth - Edingburgh - Belfast - Dublin

Perioada: 1 - 15 August 2019

Autocarul pleaca din Baia Mare in data de 30 iulie 2019 (cu bagaje) pentru a ne astepta pe aeroportul Bruxelles Charleroi .Optional, turistii care nu doresc sa zboare cu avionul pot pleca cu autocarul ( cazare 1 noapte in zona Viena si 1 noapte in zona Namur - Charleroi) ( 1800 km)

Ziua 1 ( Joi, 1 august 2019 ) Aeroportul Bruxelles Charleroi - Bruges - Dunkerque ( 225 km)
Intalnire la ora 4.45 dimineata pe aeroportul international  Budapesta pentru a ne imbarca pe cursa Ryanair cu destinatia Charleroi ( pentru turistii care doresc, agentia va face demersurile necesare pentru transferul spre aeroport). Imediat dupa ora locala 9.00 ne vom intalni cu autocarul pe aeroportul Charleroi . Pornim spre Bruges, capitala culturala a Europei in 2002, supranumit Venetia Nordului datorita canalelor numeroase. In biserica Doamnei Noastre se gaseste sculptura Madona cu Copilul, singura scupltura de marmura a lui Michellangelo situata in afara granitelor Italiei. Ajungem apoi pentru o plimbare de seara la Dunquerke, pe malul Canalului Manecii, pentru a trece a doua zi dimineata in Anglia. Cazare la Dunquerke.
Ziua 2: ( Vineri  2 august 2019) Dunquerke - Dover - Walmer - Canterbury - Londra ( 150 km)
Mic dejun, urmat de deplasarea spre Dover - cheia Angliei, unde pe inaltimile stancilor albe de calcar se ridica castelul fortificat inca din Epoca Fierului. A fost un punct de referinta in incercarile lui Cezar de a cuceri insula, iar William Cuceritorul, imediat dupa ce a castigat batalia de la Hastings in 1066, s-a oprit la Dover inainte de a pleca sa se incoroneze la Londra. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial in subteranele castelului s-a amenajat un spital de campanie si tot aici s-ar fi adapostit guvernul Marii Britanii in cazul unui atac nuclear. La Walmer vom vedea, pe malul Marii Nordului, resedinta oficiala a Lordului Aparator al celor Cinci Porturi ( printre care s-au numarat Admiralul Nelson si Regina Mama). Canterbury este leaganul crestinismului englez. Castelul Cuceritorului, catedrala si altarul lui Thomas Becket au fost o atractie pentru pelerini timp de secole. Cazare in Londra.


Ziua 3:  ( Sambata, 3 august 2019) Londra


Mic dejun. Vom merge cu metroul de suprafata printre zgarie norii noului cartier financiar si vom trece prin tunelul pietonal pe sub Tamisa spre Greenwich pentru a ne face poze cu linia Meridianului la Observatorul Regal. Vom lua apoi vaporul spre Westminster - palatul parlamentului si ne vom odihni in gradinile lui inainte de a vizita Galeriile Nationale, cu o impresionanta colectie de picturi. Seara vom admira Londra de la inaltimea Ochiului Londrei. Plimbare spre Podul Turnului si Turnul Londrei. Cazare in Londra.


Ziua 4: ( Duminica, 4 august 2019) Londra
Mic dejun urmat de plimbare prin parcul St James pentru a vedea in fata palatului Buckingham ceremonia schimbarii garzii. Vizitam apoi Westminster Abbey, in care William Cuceritorul a fost incoronat in ziua de Craciun a anului 1066 ca William I, si apoi au fost incoronati toti monarhii Angliei. O vizita la Madame Tussauda's ne va permite sa facem cunostinta cu cei mai importanti membri ai familiei regale britanice si cu cei mai cunoscuti oameni ai planetei. Seara plimbare pe Regents Street, cea mai cunoscuta artera comerciala. Cazare in Londra. 


Ziua 5: ( Luni, 5 august 2019) Londra

Mic dejun, apoi vom vizita Turnul Londrei - palat regal, inchisoare, monetarie si tezaur. Construit de catre William Cuceritorul in 1067, acum adaposteste, printre altele, bijuteriile coroanei. O plimbare prin City of London ne va duce prin fata casei Lordului Primar, a Bancii Angliei, a Buresi de Marfuri si a societatii de asigurari Lloyds spre biserica St. Paul. Dupa amiaza vom vizita Muzeul Britanic si spre seara ne vom plimba prin Piccadilly Circus si Covent Garden. Cazare Londra.


Ziua 6: ( Marti, 5 august 2019) Windsor - Stonehenge - Cardiff ( 275 km)


Dupa micul dejun vom pleca spre Windsor, cel mai
mare castel din Anglia si in acelasi timp cea mai mare cetate locuita din lume,
resedinta favorita a monarhiei britanice inca de pe vremea cand a fost
construita de catre William Cuceritorul. O plimbare pe malul Tamisei  ( eventual pana la
Colegiul Eton, frecventat de lumea buna britanica va incheia sederea noastra in capitala Marii Britanii. Pornim spre Stonehenge pentru a incerca sa
dezlegam misterul druizilor care au celebrat aici solstitiul timp de mii de
ani. In Cardiff, astazi capitala Tarii Galilor, vom vedea Castelul, o fantezie romantica extravaganta construita in anii 1870 si Primaria cu un dragon adormit pe domul inalt de 61 de metri. Cazare in Cardiff.Ziua 7: ( Miercuri, 7 august 2019)  Cardiff - Aberystwyth - Birmingham ( 400 km)Dupa micul dejun vom vizita St.Fagans, la marginea orasului. Muzeul Vietii Tarii Galilor pentru a cunoaste vechile traditii si obiceiuri ale galezilor. Dupa ce ne plimbam prin Aberystwyth , orasul de la Canalul Sf. Gheorghe de la Oceanul Atlantic care gazduieste Universitarea Tarii Galilor, Biblioteca Nationala a Tarii Galilor si sediul Societatii Limbii Galeze, unde vom opri la Podul Diavolului ( 3 nivele suprapuse) de peste Raul Calugarului, pentru a vedea o frumoasa cascada cu o cadere de epste 90 de metri. Seara ajungem la hotel in zona Birmingham.


Ziua 8: ( Joi, 8 august 2019): Birmingham - Kenilworth - Stratford Upon Avon - Liverpool ( 275 km)

Dupa un mic dejun tarziu, prima oprire o vom
avea la Kenilworth, acolo unde lordul Robert Dudley, marea dragoste a
Majestatii Sale Regina Elisabeta I, a creat un palat inconjurat de gradini,
pentru a o impresiona pe regina cu ocazia vizitei ei din anul 1575. Festivitatile
desfasurate cu acea ocazie l-au impresionat si pe William Shakespeare, copil
fiind, si l-au determinat pe acesta sa devina dramaturg si actor. Urmatoarea
oprire nu poate fi decat Stratford-Upon-Avon pentru a vedea, printre altele,
casa in care s-a nascut celebrul dramaturg. Seara ajungem la Liverpool, orasul natal al trupei Beatles. Cazare in Liverpool.Ziua 9: ( Vineri, 9 august 2019): Liverpool - Lake District - Glasgow/Stirling ( 425 km)


Dupa micul dejun vizitam orasul Liverpool, apoi plecam spre Scotia. Arhitectura orasului Arhitectura orasului include docul Albert, impozanta
cladire de 90 de metri Royal Liver de langa docuri, Catedrala Metropolitana
Romano-Catolica si Catedrala Anglicana, cea mai mare din Marea Britanie. Vom
vedea locul in care era clubul in care au debutat cei din trupa Beatles.
Urmatoarea oprire va fi in Districtul Lacurilor, mai frecvent vizitat de
turisti decat orice alta regiune bogata in frumuseti naturale din insulele
britanice. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'Nu stiu nicio alta zona rurala unde pe o arie atat de
restransa sa se poata intalni o asemenea varietate de influente ale luminilor
si umbrelor asupra trasaturilor sublime si frumoase ale peisajuluia\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'
remarca poetul William Wordsworth prin anii 1800. Dupa amiaza vom intra in
Scotia, iar primul oras vizitat va fi Glasgow. Catedrala sa din secolul al
XII-lea este singura catedrala medievala scotiana care a scapat de distrugerea
din timpul lui Henric al VIII-lea. Cazare in Glasgow / Stirling.Ziua 10: ( Sambata, 10 august 2019): Glasgow - Edinburgh - Glasgow  ( 150 km)


Dupa micul dejun vom porni spre capitala
Scotiei. Vom vizita aici Castelul, cu cea mai veche cladire din oras si cu mica
incapere in care in 1566 Mary, Regina Scotiei l-a nascut pe regele care avea sa
uneasca Scotia cu Anglia. Apoi vom parcurge Strada Regala spre Holyroodhouse,
resedinta oficiala a Maiestatii Sale regina atunci cand se afla in Scotia. Seara
(optional) vom participa la unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa,
The Royal Edinburgh Military Tattoo (spectacolul incepe la ora 10.30 seara, iar
pentru bilete se fac rezervari la inscriere). Cazare in zona  Glasgow/ Stirling.


Ziua 11: ( Duminica, 11 august 2019): Glasgow - Perth  - Loch Ness - Glasgow ( 600 km)


Azi vom calatori in  HighLand. La Perth vom vizita Palatul Scone, construit pe locul primei Manastiri Augustine din Scotia, care a adapostit din 838 pana in 1296 Piatra Destinului pe care erau incoronati toti regii Scotiei. Dupa ce Piatra Destinului a fost tinuta la Londra din 1296, a fost returnata cu mare fast Scotiei in 1996 si este tinuta acum in Camera Comorilor din Castelul din Edinburg. Dupa ce vom incerca sa vedem in apele Loch Ness celebrul monstru, vom trece prin Glencoe, Valea Plangerii, o vie amintire a violentului masacru care a avut loc aici in februarie 1692, cand peste 200 de soldati loiali Coroanei Engleze au atacat si macelarit, din ordinul regelui englez William al III-lea, 38 de barbati, femei si copii  din clanul MacDonald. Vom intra apoi in The Trossachs, una dintre cele mai faimoase zone scenice ale Scotiei, teritoriul lui Rob Roy si al lui Sir Walter Scott si ne vom intoarce la Glasgow. Cazare la acelasi hotel in zona Glasgow/Stirling.Ziua 12: ( Luni, 12 august 2019): Glasgow - Stirling - Belfast ( 225 km)

Dupa un mic dejun tarziu vom porni spre Stirking, probabil orasul cel mai incarcat de istorie din Scotia. Vom vizita Castelul Stirling, resedinta monarhilor scotieni pana la James VI-lea al Scotiei si I-ul al Angliei. In Biserica Sfintei Cruci, acesta a fost incoronat la numai 13 luni ca succesor al mamei sale Mary - regina Scotiei. Langa oras vom vedea Monumentul National Wallace ridicat in cinstea eroului scotian executat de englezi in 1305 si admirand privelistea superba ne vom aduce aminte de Mel Gibson in Braveheart. Apoi ne vom indrepta spre Cairnryan pentru a lua ferry-boat-ul cu care vom traversa  Marea Irlandei spre Belfast, capitala Irlandei de Nord. Cazare in zona Belfast.
Ziua 13 - 14: ( Marti - Miercuri , 13 - 14 august 2019): Belfast:


In cele 2 zile, dupa micul dejun vom vedea ( vizita) Cladirea Parlamentului, construita intr-o simetrie si simbolistica perfecta, si gradinile ei. Are 365 de picioare latime, cate unul pentru fiecare zi a anului si 6 etaje si 6 stalpi la intrare, cate unul pentru fiecare comitat al Irlandei de Nord. De asemenea vom vizita Santierele Navale pentru a afla istoria Titanicului, la vremea constructiei, in 1912, cel mai mare obiect construit de om din lume. The Big Fish ( sau Somonul Cunoasterii) ne va povesti despre Belfast in general, iar daca il vom saruta ( spune legenda) ne va transfera toata intelepciunea lui, dupa care vom merge sa ne bucuram de cina si de viata de noapte de aici. Cazare la acelasi hotel din Belfast.Ziua 15: ( Joi , 15 august 2019): Belfast - Dublin - Budapesta ( 200 km)

Dupa micul dejun devreme pornim spre Dublin, capitala Republicii Irlanda. Vom vedea aici Castelul Dublin, construit in 1204 de catre Regele John al Angliei, Primaria, cele 2 catedrale apartinand Bisericii Irlandei, care se considera atat catolica cai si protestanta si eventual vom face un tur al uneia dintre vechile distilerii ( Jameson) sau al fabricii de bere Guiness. Seara tarziu ( 19:40) vom lua avionul spre Budapesta ( 23:40), unde ne vom intalni cu autocarul pentru a veni spre casa.


Autocarul nostru cu bagajele ( si cu eventualii turisti care nu doresc sa se intoarca cu avionul) va sosi in tara in cursul zilei de 18 August.


Tariful este calculat la un grup de minim 40 de eprsoane. Suplimentul pentru grup 30-39 de persoane, 50 de euro. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.
 

Durata: 1 zi, fara cazare

Anglia - Tara
Galilor - Irlanda - Scotia


sau
Cu fanfara  militara regala pe urmele monstrului din Loch Ness

Dover - Canterbury  - Londra - Windsor - Stonehenge - Cardiff - Aberystwyth- Stratford upon Avon - Liverpool - Lake District - Glasgow - Loch Ness - Stirling - Perth - Edingburgh - Belfast - Dublin

Perioada: 1 - 15 August 2019

Autocarul pleaca din Baia Mare in data de 30 iulie 2019 (cu bagaje) pentru a ne astepta pe aeroportul Bruxelles Charleroi .Optional, turistii care nu doresc sa zboare cu avionul pot pleca cu autocarul ( cazare 1 noapte in zona Viena si 1 noapte in zona Namur - Charleroi) ( 1800 km)

Ziua 1 ( Joi, 1 august 2019 ) Aeroportul Bruxelles Charleroi - Bruges - Dunkerque ( 225 km)
Intalnire la ora 4.45 dimineata pe aeroportul international  Budapesta pentru a ne imbarca pe cursa Ryanair cu destinatia Charleroi ( pentru turistii care doresc, agentia va face demersurile necesare pentru transferul spre aeroport). Imediat dupa ora locala 9.00 ne vom intalni cu autocarul pe aeroportul Charleroi . Pornim spre Bruges, capitala culturala a Europei in 2002, supranumit Venetia Nordului datorita canalelor numeroase. In biserica Doamnei Noastre se gaseste sculptura Madona cu Copilul, singura scupltura de marmura a lui Michellangelo situata in afara granitelor Italiei. Ajungem apoi pentru o plimbare de seara la Dunquerke, pe malul Canalului Manecii, pentru a trece a doua zi dimineata in Anglia. Cazare la Dunquerke.
Ziua 2: ( Vineri  2 august 2019) Dunquerke - Dover - Walmer - Canterbury - Londra ( 150 km)
Mic dejun, urmat de deplasarea spre Dover - cheia Angliei, unde pe inaltimile stancilor albe de calcar se ridica castelul fortificat inca din Epoca Fierului. A fost un punct de referinta in incercarile lui Cezar de a cuceri insula, iar William Cuceritorul, imediat dupa ce a castigat batalia de la Hastings in 1066, s-a oprit la Dover inainte de a pleca sa se incoroneze la Londra. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial in subteranele castelului s-a amenajat un spital de campanie si tot aici s-ar fi adapostit guvernul Marii Britanii in cazul unui atac nuclear. La Walmer vom vedea, pe malul Marii Nordului, resedinta oficiala a Lordului Aparator al celor Cinci Porturi ( printre care s-au numarat Admiralul Nelson si Regina Mama). Canterbury este leaganul crestinismului englez. Castelul Cuceritorului, catedrala si altarul lui Thomas Becket au fost o atractie pentru pelerini timp de secole. Cazare in Londra.


Ziua 3:  ( Sambata, 3 august 2019) Londra


Mic dejun. Vom merge cu metroul de suprafata printre zgarie norii noului cartier financiar si vom trece prin tunelul pietonal pe sub Tamisa spre Greenwich pentru a ne face poze cu linia Meridianului la Observatorul Regal. Vom lua apoi vaporul spre Westminster - palatul parlamentului si ne vom odihni in gradinile lui inainte de a vizita Galeriile Nationale, cu o impresionanta colectie de picturi. Seara vom admira Londra de la inaltimea Ochiului Londrei. Plimbare spre Podul Turnului si Turnul Londrei. Cazare in Londra.


Ziua 4: ( Duminica, 4 august 2019) Londra
Mic dejun urmat de plimbare prin parcul St James pentru a vedea in fata palatului Buckingham ceremonia schimbarii garzii. Vizitam apoi Westminster Abbey, in care William Cuceritorul a fost incoronat in ziua de Craciun a anului 1066 ca William I, si apoi au fost incoronati toti monarhii Angliei. O vizita la Madame Tussauda's ne va permite sa facem cunostinta cu cei mai importanti membri ai familiei regale britanice si cu cei mai cunoscuti oameni ai planetei. Seara plimbare pe Regents Street, cea mai cunoscuta artera comerciala. Cazare in Londra. 


Ziua 5: ( Luni, 5 august 2019) Londra

Mic dejun, apoi vom vizita Turnul Londrei - palat regal, inchisoare, monetarie si tezaur. Construit de catre William Cuceritorul in 1067, acum adaposteste, printre altele, bijuteriile coroanei. O plimbare prin City of London ne va duce prin fata casei Lordului Primar, a Bancii Angliei, a Buresi de Marfuri si a societatii de asigurari Lloyds spre biserica St. Paul. Dupa amiaza vom vizita Muzeul Britanic si spre seara ne vom plimba prin Piccadilly Circus si Covent Garden. Cazare Londra.


Ziua 6: ( Marti, 5 august 2019) Windsor - Stonehenge - Cardiff ( 275 km)


Dupa micul dejun vom pleca spre Windsor, cel mai
mare castel din Anglia si in acelasi timp cea mai mare cetate locuita din lume,
resedinta favorita a monarhiei britanice inca de pe vremea cand a fost
construita de catre William Cuceritorul. O plimbare pe malul Tamisei  ( eventual pana la
Colegiul Eton, frecventat de lumea buna britanica va incheia sederea noastra in capitala Marii Britanii. Pornim spre Stonehenge pentru a incerca sa
dezlegam misterul druizilor care au celebrat aici solstitiul timp de mii de
ani. In Cardiff, astazi capitala Tarii Galilor, vom vedea Castelul, o fantezie romantica extravaganta construita in anii 1870 si Primaria cu un dragon adormit pe domul inalt de 61 de metri. Cazare in Cardiff.Ziua 7: ( Miercuri, 7 august 2019)  Cardiff - Aberystwyth - Birmingham ( 400 km)Dupa micul dejun vom vizita St.Fagans, la marginea orasului. Muzeul Vietii Tarii Galilor pentru a cunoaste vechile traditii si obiceiuri ale galezilor. Dupa ce ne plimbam prin Aberystwyth , orasul de la Canalul Sf. Gheorghe de la Oceanul Atlantic care gazduieste Universitarea Tarii Galilor, Biblioteca Nationala a Tarii Galilor si sediul Societatii Limbii Galeze, unde vom opri la Podul Diavolului ( 3 nivele suprapuse) de peste Raul Calugarului, pentru a vedea o frumoasa cascada cu o cadere de epste 90 de metri. Seara ajungem la hotel in zona Birmingham.


Ziua 8: ( Joi, 8 august 2019): Birmingham - Kenilworth - Stratford Upon Avon - Liverpool ( 275 km)

Dupa un mic dejun tarziu, prima oprire o vom
avea la Kenilworth, acolo unde lordul Robert Dudley, marea dragoste a
Majestatii Sale Regina Elisabeta I, a creat un palat inconjurat de gradini,
pentru a o impresiona pe regina cu ocazia vizitei ei din anul 1575. Festivitatile
desfasurate cu acea ocazie l-au impresionat si pe William Shakespeare, copil
fiind, si l-au determinat pe acesta sa devina dramaturg si actor. Urmatoarea
oprire nu poate fi decat Stratford-Upon-Avon pentru a vedea, printre altele,
casa in care s-a nascut celebrul dramaturg. Seara ajungem la Liverpool, orasul natal al trupei Beatles. Cazare in Liverpool.Ziua 9: ( Vineri, 9 august 2019): Liverpool - Lake District - Glasgow/Stirling ( 425 km)


Dupa micul dejun vizitam orasul Liverpool, apoi plecam spre Scotia. Arhitectura orasului Arhitectura orasului include docul Albert, impozanta
cladire de 90 de metri Royal Liver de langa docuri, Catedrala Metropolitana
Romano-Catolica si Catedrala Anglicana, cea mai mare din Marea Britanie. Vom
vedea locul in care era clubul in care au debutat cei din trupa Beatles.
Urmatoarea oprire va fi in Districtul Lacurilor, mai frecvent vizitat de
turisti decat orice alta regiune bogata in frumuseti naturale din insulele
britanice. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'Nu stiu nicio alta zona rurala unde pe o arie atat de
restransa sa se poata intalni o asemenea varietate de influente ale luminilor
si umbrelor asupra trasaturilor sublime si frumoase ale peisajuluia\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'
remarca poetul William Wordsworth prin anii 1800. Dupa amiaza vom intra in
Scotia, iar primul oras vizitat va fi Glasgow. Catedrala sa din secolul al
XII-lea este singura catedrala medievala scotiana care a scapat de distrugerea
din timpul lui Henric al VIII-lea. Cazare in Glasgow / Stirling.Ziua 10: ( Sambata, 10 august 2019): Glasgow - Edinburgh - Glasgow  ( 150 km)


Dupa micul dejun vom porni spre capitala
Scotiei. Vom vizita aici Castelul, cu cea mai veche cladire din oras si cu mica
incapere in care in 1566 Mary, Regina Scotiei l-a nascut pe regele care avea sa
uneasca Scotia cu Anglia. Apoi vom parcurge Strada Regala spre Holyroodhouse,
resedinta oficiala a Maiestatii Sale regina atunci cand se afla in Scotia. Seara
(optional) vom participa la unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa,
The Royal Edinburgh Military Tattoo (spectacolul incepe la ora 10.30 seara, iar
pentru bilete se fac rezervari la inscriere). Cazare in zona  Glasgow/ Stirling.


Ziua 11: ( Duminica, 11 august 2019): Glasgow - Perth  - Loch Ness - Glasgow ( 600 km)


Azi vom calatori in  HighLand. La Perth vom vizita Palatul Scone, construit pe locul primei Manastiri Augustine din Scotia, care a adapostit din 838 pana in 1296 Piatra Destinului pe care erau incoronati toti regii Scotiei. Dupa ce Piatra Destinului a fost tinuta la Londra din 1296, a fost returnata cu mare fast Scotiei in 1996 si este tinuta acum in Camera Comorilor din Castelul din Edinburg. Dupa ce vom incerca sa vedem in apele Loch Ness celebrul monstru, vom trece prin Glencoe, Valea Plangerii, o vie amintire a violentului masacru care a avut loc aici in februarie 1692, cand peste 200 de soldati loiali Coroanei Engleze au atacat si macelarit, din ordinul regelui englez William al III-lea, 38 de barbati, femei si copii  din clanul MacDonald. Vom intra apoi in The Trossachs, una dintre cele mai faimoase zone scenice ale Scotiei, teritoriul lui Rob Roy si al lui Sir Walter Scott si ne vom intoarce la Glasgow. Cazare la acelasi hotel in zona Glasgow/Stirling.Ziua 12: ( Luni, 12 august 2019): Glasgow - Stirling - Belfast ( 225 km)

Dupa un mic dejun tarziu vom porni spre Stirking, probabil orasul cel mai incarcat de istorie din Scotia. Vom vizita Castelul Stirling, resedinta monarhilor scotieni pana la James VI-lea al Scotiei si I-ul al Angliei. In Biserica Sfintei Cruci, acesta a fost incoronat la numai 13 luni ca succesor al mamei sale Mary - regina Scotiei. Langa oras vom vedea Monumentul National Wallace ridicat in cinstea eroului scotian executat de englezi in 1305 si admirand privelistea superba ne vom aduce aminte de Mel Gibson in Braveheart. Apoi ne vom indrepta spre Cairnryan pentru a lua ferry-boat-ul cu care vom traversa  Marea Irlandei spre Belfast, capitala Irlandei de Nord. Cazare in zona Belfast.
Ziua 13 - 14: ( Marti - Miercuri , 13 - 14 august 2019): Belfast:


In cele 2 zile, dupa micul dejun vom vedea ( vizita) Cladirea Parlamentului, construita intr-o simetrie si simbolistica perfecta, si gradinile ei. Are 365 de picioare latime, cate unul pentru fiecare zi a anului si 6 etaje si 6 stalpi la intrare, cate unul pentru fiecare comitat al Irlandei de Nord. De asemenea vom vizita Santierele Navale pentru a afla istoria Titanicului, la vremea constructiei, in 1912, cel mai mare obiect construit de om din lume. The Big Fish ( sau Somonul Cunoasterii) ne va povesti despre Belfast in general, iar daca il vom saruta ( spune legenda) ne va transfera toata intelepciunea lui, dupa care vom merge sa ne bucuram de cina si de viata de noapte de aici. Cazare la acelasi hotel din Belfast.Ziua 15: ( Joi , 15 august 2019): Belfast - Dublin - Budapesta ( 200 km)

Dupa micul dejun devreme pornim spre Dublin, capitala Republicii Irlanda. Vom vedea aici Castelul Dublin, construit in 1204 de catre Regele John al Angliei, Primaria, cele 2 catedrale apartinand Bisericii Irlandei, care se considera atat catolica cai si protestanta si eventual vom face un tur al uneia dintre vechile distilerii ( Jameson) sau al fabricii de bere Guiness. Seara tarziu ( 19:40) vom lua avionul spre Budapesta ( 23:40), unde ne vom intalni cu autocarul pentru a veni spre casa.


Autocarul nostru cu bagajele ( si cu eventualii turisti care nu doresc sa se intoarca cu avionul) va sosi in tara in cursul zilei de 18 August.


Tariful este calculat la un grup de minim 40 de eprsoane. Suplimentul pentru grup 30-39 de persoane, 50 de euro. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.
 

Itinerariu

Ziua 1

Nici o descriere!

Ziua 2

Nici o descriere!

Ziua 3

Nici o descriere!

Ziua 4

Nici o descriere!

Ziua 5

Nici o descriere!

Ziua 6

Nici o descriere!

Ziua 7

Nici o descriere!

Ziua 8

Nici o descriere!

Ziua 9

Nici o descriere!

Ziua 10

Nici o descriere!

Ziua 11

Nici o descriere!

Ziua 12

Nici o descriere!

Ziua 13

Nici o descriere!

Ziua 14

Nici o descriere!

Ziua 15

Nici o descriere!

Ziua 16

Nici o descriere!

Ziua 17

Nici o descriere!

Ziua 1

Nici o descriere!

Ziua 2

Nici o descriere!

Ziua 3

Nici o descriere!

Ziua 4

Nici o descriere!

Ziua 5

Nici o descriere!

Ziua 6

Nici o descriere!

Ziua 7

Nici o descriere!

Ziua 8

Nici o descriere!

Ziua 9

Nici o descriere!

Ziua 10

Nici o descriere!

Ziua 11

Nici o descriere!

Ziua 12

Nici o descriere!

Ziua 13

Nici o descriere!

Ziua 14

Nici o descriere!

Ziua 15

Nici o descriere!

Ziua 16

Nici o descriere!

Ziua 17

Nici o descriere!